Články

Těhotenství a zvýšený homocystein jako rizikový faktor

Spousta žen bývá v těhotenství vystavena nejedné zdravotní komplikaci a v ohrožení se ocitá nejen budoucí maminka, ale i její plod. Mezi tato rizika lze počítat i zvýšenou hladinu homocysteinu. Je tedy důležité, aby těhotné ženy udržovaly jeho optimální hladinu a minimalizovaly rizika, o nichž se zmíníme dále v textu.

Homocystein a jeho vliv na činnost lidského zdraví

Zvýšená koncentrace homocysteinu může dle amerického chiropraktika Andrewa Rostenberga rovněž souviset se zánětlivými onemocněními mozku a dalšími neurologickými problémy, kupříkladu s epilepsií, potažmo epileptickými záchvaty. Dr. Rostenberg, ostatně jako další lékaři, uvádí, že těmto a dalším chorobám můžeme efektivně předcházet. Chceme-li se ve zdraví dožít vysokého věku, je zapotřebí, abychom udržovali ideální hladinu homocysteinu mezi 4 a 8 µmol/L.

6 důvodů, proč užívat tyto tři vitamíny a proč snižovat hladinu homocysteinu v krvi

Tři vitamíny, kyselina listová (vitamín B9), pyridoxin (vitamín B6) a cobalamin (vitamín B12) užívané ve správném poměru, hrají důležitou roli pro zachování našeho zdraví. Proč? Uvádíme 6 důvodů, proč bychom měli pravidelně užívat právě tyto tři vitamíny.

Jaká je bezpečná hladina homocysteinu v krvi?

Víte, jaká je bezpečná hladina homocysteinu a jak si v tomto ohledu stojí obyvatelé Evropské unie? Chcete si udržet optimální hodnoty homocysteinu a vyvarovat se civilizačním chorobám? Odpovědi najdete v následujícím textu.

Homocystein a nádorová onemocnění

Homocysteinová teorie praví, že pokud je hladina homocysteinu v krvi nižší, riziko nádorových onemocnění klesá. Důležitou úlohu při vzniku zhoubných nádorů hrají také stravovací návyky, které se promítají do celkového zdravotního stavu populace. V tomto ohledu je negativní především vysoká konzumace tuků.

6 výhod konzumace červené řepy

Červená řepa je starobylá plodina, která rostla v přirozeném prostředí na pobřeží severní Afriky, Asie a Evropy již v pravěku. Původně se konzumovaly pouze listy plodiny, teprve až v období starověkého Říma se začala tato zelenina pěstovat způsobem, jak jej známe i my. Třebaže se mnohým z nás mohla červená řepa zošklivit ve školní jídelně, bylo by příliš krátkozraké vyřadit ji z našeho jídelníčku

Homocystein a kardiovaskulární onemocnění

Klasická medicína při léčbě kardiovaskulárních onemocnění (KVO) nepřikládá příliš velký význam prevenci. Lidé, kteří podstoupí operační zákrok, se často domnívají, že operatér odstranil příčinu jejich nemoci, aniž by je ošetřující lékař seznámil s poznatky o podstatě choroby. Zdravotnictví dnes postrádá edukační charakter, který by usměrňoval myšlení jak u odoperovaných pacientů, tak u zdravých lidí. Patrně hlavním důvodem, proč není upřednostňována prevence, je nezájem, či přímo odpor farmaceutického průmyslu.